JADŁOSPIS

 

 

JADŁOSPIS NA OKRES OD 16.07.2018R DO 20.07.2018R

16.07.2018r PONIEDZIAŁEK
I Śn. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, sałatą zieloną, jajkiem gotowanym, papryką czerwoną i rzodkiewką, kawa zbożowa z mlekiem.
II Śn. Sok z czarnej porzeczki / woda mineralna.
Ob. Barszcz ukraiński z fasolką Jaś i ziemniakami,
Pierogi z truskawkami, kompot.
Podw. Baton z masłem,serkiem ziołowym, pomidorki cherry, herbata owocowa.

ALERGENY  

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

2. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

3. ORZECHY I PRODUKTY POCHODNE

4. ORZESZKI ZIEMNE I PROD. POCHODNE

5. SEZAM I PRODUKTY POCHOD.

6. MLEKO I PROD. MLECZNE

7. JAJA I PROD. POCHODNE

8. RYBY I PROD. POCHODNE

9. SKORUPIAKI I PROD. POCHODNE

10. SELER I PROD. POCHODNE

11. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY

12. GORCZYCA I PROD. POCHODNE

13. ŁUBIN I PROD. POCHODNE

17.07.2018r. WTOREK
I Śn. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, żółtym serem ipomidorkiem cherry, kawa zbożowa z mlekiem.
II Śn. Jabłko, banan / woda mineralna.
Ob. Zupa marchwianka z ziemniakami,
Pieczeń wieprzowa, kasza, sałatka z ogórków kiszonych i jabłek , kompot.
Podw. Budyń czekoladowy posypany prażonymi płatkami migdałowymi.

 

 

ALERGENY  

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

2. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

3. ORZECHY I PRODUKTY POCHODNE

4. ORZESZKI ZIEMNE I PROD. POCHODNE

5. SEZAM I PRODUKTY POCHOD.

6. MLEKO I PROD. MLECZNE

7. JAJA I PROD. POCHODNE

8. RYBY I PROD. POCHODNE

9. SKORUPIAKI I PROD. POCHODNE

10. SELER I PROD. POCHODNE

11. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY

12. GORCZYCA I PROD. POCHODNE

13. ŁUBIN I PROD. POCHODNE

14. MIĘCZAKI I PROD. POCHODNE

18.07.2018r ŚRODA
I Śn. Mini stół szwedzki: polędwica z drobiu, jajko got. (1/4 szt.), pomidor, ogórek małosolny, sałata zielona, pieczywo mieszane z masłem, kawa zbożowa z mlekiem.
II Śn. Sok przecierowy z marchewki / woda mineralna.
Ob. Zupa brokułowa (krem) z prażonymi pestkami dyni,
Makaron z sosem bolońskim, kompot.
Podw. Jogurt grecki z kawałkami owoców sezonowych i posypką z płatków kukurydzianych.

ALERGENY  

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

2. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

3. ORZECHY I PRODUKTY POCHODNE

4. ORZESZKI ZIEMNE I PROD. POCHOD.

5. SEZAM I PRODUKTY POCHOD.

6. MLEKO I PROD. MLECZNE

7. JAJA I PROD. POCHODNE

8. RYBY I PROD. POCHODNE

9. SKORUPIAKI I PROD. POCHODNE

10. SELER I PROD. POCHODNE

11. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY

19.07.2018r CZWARTEK
I Śn. Roladka z szynki got. z serkiem ziołowym, pieczywo mieszane z masłem, kawa zbożowa z mlekiem.
II Śn. Kiwi, jabłko/ woda mineralna.
Ob. Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,
Piersi z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, sałata zielona z jogurtem, kompot.
Podw. Mini drożdżówki, bawarka.

ALERGENY  

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

2. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

3. ORZECHY I PRODUKTY POCHODNE

4. ORZESZKI ZIEMNE I PROD. POCHOD.

5. SEZAM I PRODUKTY POCHOD.

6. MLEKO I PROD. MLECZNE

7. JAJA I PROD. POCHODNE

8. RYBY I PROD. POCHODNE

9. SKORUPIAKI I PROD. POCHODNE

10. SELER I PROD. POCHODNE

20.07.2018r PIĄTEK
I Śn. Twarożek zmiksowany z truskawkami (wyrób własny), pieczywo mieszane z masłem, kawa zbożowa z mlekiem.
II Śn. Sok wieloowocowy / woda mineralna.
Ob. Rosół z makaronem,
Risotto warzyne z pieczarkami, cukinią, papryką i pomidorami, kompot.
Podw. Jogurt pitny, ciasteczko kokosowe.

ALERGENY  

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

2. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

3. ORZECHY I PRODUKTY POCHODNE

4. ORZESZKI ZIEMNE I PROD. POCHOD.

5. SEZAM I PRODUKTY POCHOD.

6. MLEKO I PROD. MLECZNE

7. JAJA I PROD. POCHODNE

8. RYBY I PROD. POCHODNE

9. SKORUPIAKI I PROD. POCHODNE

10. SELER I PROD. POCHODNE

 

 

 

 

 

KONTAKT:

Centrum Opieki i Rozwoju HAJDUCZEK
Ul. Podmiejska 62
41-506 Chorzów, woj. śląskie

tel. 537 470 358 do godz. 17:30

e-mail: centrum.hajduczek@gmail.com

Nasz jadłospis opiera się na potrawach tradycyjnej kuchni polskiej. Posiłki przygotowywane są w wyposażonej w nowoczesny i profesjonalny sprzęt gastronomiczny kuchni Przedszkola.

W naszym Przedszkolu dzieci otrzymują codziennie cztery posiłki:

8:30- śniadanie
10:30  – drugie śniadanie
13:00 – obiad
15:15 – podwieczorek

Jadłospis układany jest przez dietetyka, który dba o to, aby potrawy podawane naszym przedszkolakom miały odpowiednią wartość energetyczną oraz posiadały wszystkie składniki niezbędne do prawidłowego rozwoju.

W miarę możliwości uwzględniamy potrzeby żywieniowe dzieci alergicznych.

 

Centrum Opieki i Rozwoju HAJDUCZEK
Ul. Podmiejska 62, 41-506 Chorzów tel. 537 470 358 do godz. 17:30
e-mail: centrum.hajduczek@gmail.com

design by tefode